Allure of the Seas - världens största kryssningsfartyg.

Allure of the Seas - världens största kryssningsfartyg.

Världens största kryssningsfartyg seglar i medelhavet

2015-07-23

Allure of the Seas är namnet på världens största kryssningsfartyg. Den är 342 meter lång, väger omkring 100 000 ton och har en kapacitet på över 6 000 passagerare över 16 passagerardäck. Skeppet byggdes 2010 och är en del av rederiet Royal Caribbean International.

Nu i sommar tar skeppet för första gången en rutt genom medelhavet, med utgång antingen från Rom eller Barcelona. Rutten går över 7 nätter, och stannar i Palma de Mallorca, Marseilles, La Spezia, Neapel och en dag på havet. Den här rutten erbjuds under hela sommaren, fram till den sista kryssningen som avgår 22 oktober.

Expressen har kollat in utbudet på kryssningsfartyget och ger det en strålande recension. Det enorma skeppet är fullsmockat med aktiviteter och semesteräventyr för hela familjen. Båtens olika sektioner är indelade i så kallade "grannskap" (neighbourhoods) där varje sektion har ett eget utbud.

Bland dessa grannskap finns till exempel en park som är utformad för att efterlikna Central Park i New York. Parken har över 12 000 växter som sköts på heltid av en trädgårdsmästare på skeppet. Den är också utrustad med högtalare som sprider fågelkvitter för en äkta känsla.

Allure of the Seas har också en hel nöjespir som kallas för The Boardwalk. I denna färgstarka miljö erbjuds sockervadd och korvstånd längs gator av godis- och leksaksbutiker. Här kan man bland annat titta på akrobat-shower på Aqua Theatre eller åka någon av flera karuseller som byggts i området.

Kolla in expressens recension av skeppet här: expressen.se/allt-om-resor/kliv-ombord-pa-varldens-storsta-kryssningsfartyg/

Relaterat om lyxiga kryssningar: Kryssning runt Kanarieöarna i vinter - medicin mot vinterdepressionen