Rätt utrustning är viktigt för ett lyckat vildmarksäventyr

Rätt utrustning är viktigt för ett lyckat vildmarksäventyr

Utrustning för riktiga äventyrare

2015-07-01

Det finns mycket som man kan göra i Sverige om man vill uppleva riktiga vildmarksäventyr. Allt från bergsklättring till forsränning är något som får igång adrenalinet och som också ger goda minnen för livet. Att ge sig ut på äventyr i svensk natur med vänner eller familj är något som många väljer att göra på sin semester och alternativen är många då det finns många berg och älvar att bemästra från norr till söder. När man ska ut på ett vildmarksäventyr kan man vända sig till SmartFritid.se för att hitta flera användbara saker för utomhusvistelsen.

Men skall man ut på dessa former av äventyr så krävs det att man har med sig rätt utrustning för att vara på den säkra sidan, då vissa aktiviteter rentav kan vara livsfarliga utan rätt tillbehör. Skall man ge sig ut på forsränning så är det viktigt att man har skydd på sig ifall man ramlar ur kanoten eller gummibåten, då det kan finnas vassa stenar i älvarna. Hjälm och skydd för armar, ben och rygg är nödvändigt att ha. Det finns många smidiga varianter som man antingen kan hyra eller köpa.

Dyka är något som är både spännande och roligt, och har man dykcertifikat så kan man göra det i egen regi. Då svenska vatten inte är särskilt varma så krävs det att man har en bra våtdräkt som behåller värmen effektivt, ett par simfötter som tål den steniga botten som finns i exempelvis Östersjön eller andra insjöar samt en bra syrgasanordning om man skall ned på djupare nivåer.

För bra tips på vad för slags äventyr man kan göra runtom i landet så kan man läsa Expressens guide för äventyrare. Forsränning i Bergslagen och grottvandring på Gotland är bara några av aktiviteterna i guiden.