La Barceloneta

La Barceloneta

Strandliv i Barcelona

2014-04-07

Av alla storstäder i Europa har Barcelona något som ingen annan stad har. En fantastisk strand! Stranden som ligger väldigt centralt i stadsdelen Barcelonetta lockar tusentals turister varje dag under sommarmånaderna och många av de lokala invånarna passar på att svalka sig med ett dop under siestan.

strandbrynet i Barcelona

Den långa sandstranden i Barcelona är dock relativt ung. Det var först när staden fick OS 1992 som den gamla stenstranden ersattes med sand från Sahara. Bebyggelsen runt stranden har emellertid bevarats relativt väl och det finns här mängder av gamla fiskrestauranger och mysiga kafés. Några nya byggnader och hotell har även byggts här och många turister vill gärna bo i närheten av stranden under sin vistelse i Barcelona.

Letar du efter bra reseguider för Barcelona så är Lonely Planet en utmärkt källs. Ett annat bra tips är den här sidan som rekommenderar ett par bra hotell vid stranden i Barcelona. Tänk dock på att vara ute i god tid då just dessa hotell snabbt blir uppbokade under sommarmånaderna.