Fotoresa

Fotoresa

Se världen och föreviga den

2013-12-18

Fotoresor har under de senaste åren ökat alltmer i popularitet. För många räcker det inte längre att bara åka på en semester och ta bilder medan man gör den vanliga sightseeingen. För den som vill fokusera helt och hållet på fotandet under resan finns nu ett flertal möjligheter att åka på renodlade fotoresor.

Varför fotoresa?

En av de viktigaste anledningarna till att åka på en fotoresa är möjligheten att verkligen prioritera fotandet. Reser du tillsammans med kompisar är det lätt hänt att det blir en sen utekväll som gör att du inte tar dig upp i tid för att fota det du tänkt. Du missar många motiv och kan komma att ångra dig när du kommer hem.

Fotoresan innebär att du reser med likasinnade och huvudpunkten på agendan varje dag är fotografering. Det ger dig också möjlighet att prova på nya typer av fotografering än vad du normalt håller på med hemma. En porträttfotograf förvandlas av nödvändighet till en landskapsfotografi i en öde öken.

Du får också en massa bilder inom samma tema, d.v.s. olika resmål och det är ju fördelaktigt om du vill föreviga dina foton i en fotobok till exempel. Du kan alltså skapa fotoböcker för varje resa som du sedan kan se tillbaka på och visa upp för nära och kära. På www.bgafotocenter.se kan du läsa hur det fungerar att skapa fotoböcker.

Att resa med likasinnade innebär också en utmärkt möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter. Du lär dig inte bara från reseledaren utan även från dina medresenärer. Dessutom är det lätt att knyta nya vänskapsband tack vare ett gemensamt intresse.

Tips på fotoresor

Ta en roadtrip genom USA. På en klassisk roadtrip får du besöka Grand Canyon, Yosemite National Park, San Francisco, Los Angeles och Las Vegas. Under resans gång kan du prova på allt från landskapsfotografi till street och det hålls workshops i syfte att förbättra deltagarnas kunskaper i fotografi. Resan arrangeras av Foto-Resor.

Fota landskap på Island. Finns ett naturskönare resmål än Island? Hos Creative Adventures kan du boka en fotoresa som tar dig längs landets sydkust. Resan blandar både välkända landskap och mer okända delar av den isländska naturen.

Fota och surfa i Biarritz. Mästerfoto arrangerar en resa till Biarritz där du kan lära dig både att fota surfing och att surfa samtidigt.

Besök indiska nationalparker. Zooms fotoresa till Indien leds av Brutus Östling och här får du följa med till ett färgstarkt och varierat land. Du får chansen att fota Taj Mahal, vilda fåglar och tigrar.

Fota färgstarka motiv i New Orleans. En spännande resa för dig som vill fånga stadslivet på bild. Du får en chans att fota i de vackra och spännande franska kvarteren. Kursen arrangeras av National Geographic.