Smekmånad

Smekmånad

Planera kärlekens resa

2014-05-09

Bröllop kan nog vara en av de mest stressiga händelserna att planera i någons liv. Ofta hundratals gäster med tillhörande logistik, mängder av mat som ska väljas ut och estetik som ska passa. Samtidigt pratas och skrivs det sällan alls om bröllopsresan, men så är den förmodligen också betydligt viktigare.

En snabb sökning på internet avslöjar att resebolagen sedan länge marknadsför olika destinationer med just romantik och bröllop som tema, och alternativen är väldigt många. I en allt mer sekulär värld är det nog många som innerst inne inte känner sig bekväma med påstådda heligheten med ett löfte inför Gud och då blir resan efter bröllopet en mer informell men förmodligen betydligt mer intim ritual. Men för somliga passar inte en temaresa utmålad av ett resebolag - man vill hellre forma sin egen upplevelse. Om så är fallet har Bröllopsguiden många bra tips och länkar på var du hittar inspiration. Vill du att din vigselring skall vara unik och passa just dig och din plånbok kan man hos Fahlströms designa sina egna ringar. Detta är trots allt en symbol som förevigar kärleksbandet utan att behöva ha en religös betydelse.

För det är trots allt något nästan alla av oss strävar efter att lyckas med i livet: hitta en partner att spendera så många av våra år på Jorden som möjligt med och bygga upp en relation som går att luta sig mot när livet blir bittert. Så att villkorslöst få och kunna fira det med en resa som inte är knuten i några gamla traditioner, vara på tu man hand efter att ha “formaliteterna” bakom sig och planera framtiden är nog det enda som egentligen behövs.

För det är trots allt fler och fler som väljer att gifta sig utanför religionen, och då är det bröllopsresan som är den enda gemensamma nämnaren.