Ser din resväska likadan ut?

Ser din resväska likadan ut?

Packa smart inför resan

2014-05-12

Vissa gillar att resa med så lätt packning som möjligt och andra packar ner halva garderoben för att vara säker på att det ska finnas kläder för alla tillfällen. Hur många väskor man väljer att kånka på är förstås upp till var och en, men för den som inte vill att kläderna ska ta för stor plats i väskan finns det några saker att tänka på.

Destinationen och hur länge man ska vara borta kommer att påverka packningen mest, men oavsett om man planerar att ligga på stranden eller att gå på upptäcktsfärd i djungeln är det bra att packa kläder som kan användas till så många ändamål som möjligt. Ett par byxor som kan förvandlas till shorts tar till exempel mindre plats än om man tar med sig ett par långbyxor och ett par shorts. 

Man bör satsa på bekväma, funktionella och hållbara kvalitetsplagg. Plagg som har material som andas, som till exempel bomull, silke eller merinoull, håller kroppen sval och torr när det är varmt och varm och behaglig när det är kallare. Det kan vara bra att tänka på vilka kläder man har på sig på själva flygresan eftersom temperaturen på planet ofta kan växla mycket. Ofta finns det något tillfälle på resan där man vill vara lite extra fin, och då är det bra om man har tagit med sig något lite mer finklätt också. Ett bra alternativ för tjejer är tunna leggings som både är bekväma och växelvarma. Plagget ter sig utmärkt för kvällens upptåg i ett varmare land samtidigt som det är ett bekvämt vandringsplagg. Majsans har flera olika modeller av både shorts och leggings gjorda i bomull. Men är man sugen på att vandra i större utsträckning kan man kolla efter lite gedignare utrustning på bland annat Naturkompaniet.

En annan sak som är en fördel med kläder på resan är att de har många fickor som går att stänga ordentligt med dragkedja. Det är mycket som ska hållas reda på, och det kan vara bra att satsa på kläder som har gömd förvaring för att kunna skydda plånbok, mobil och andra värdesaker på ett bra sätt då det i vissa länder finns gott om ficktjuvar. Vissa skjortor och byxor har till exempel fickor som sitter gömda i sömmarna. Om man inte har gömd förvaring i kläderna finns det också speciella väskor att köpa som man fäster runt kroppen och gömmer under kläderna.