Norrländska naturen trollbinder

Norrländska naturen trollbinder

Norrlands guld

2014-04-09

Längst med Norrlandskusten finns det många medelstora orter som många svenskar aldrig kommer besöka under sin livstid. Avstånden hit är långa för svenskar söder om Dalälven och det finns ganska sällan anledningar att åka hit. Detta är lite synd då flera av städerna har mycket att erbjuda.

Skellefteå

Äldre bild från Skellefteå-trakten

I Skellefteå bor det idag cirka 30 00 invånare och åker du på E4an kommer du åka rakt igenom staden. Skellefteå är en klassiskt norrländsk industriort utan några speciella sevärdheter men är du intresserad av hockey bör du kolla in Hotellskellefteå.com och stanna en natt i staden. Få andra städer i Sverige har ett så stort hockeyintresse som Skellefteå. Har du möjligheten rekommenderas starkt att du försöker ordna en biljett till en hemmamatch i Skellefteå Kraft Arena.

Piteå

Vy från Pite Havsbad

Tar du dig ännu längre norrut kommer du till slut till Piteå och här finns det faktiskt massor av saker att göra. Tusentals turister (även många företag) besöker årligen Pite Havsbad som är en gigantisk anläggning med allt från golfbana, äventyrsbad och en lång sandstrand. Pite Havsbad erbjuder även ett stor hotell som dock snabbt blir uppbokat under sommarmånaderna. Hittar du inget ledigt rum där kan du besöka Hotellpiteå.se som presenterar ett urval av alternativa hotell i Piteå.