Skidåkning i världsklass

Skidåkning i världsklass

Metro listar de fem coolaste skidorterna i världen

2015-07-09

Så här mitt i sommar kan det vara uppfriskande med en svalkande fläkt i form av alpina resmål. Tidigare i år listade vi 15 unika skidorter du aldrig har hört talas om, och nu har Metro också kommit med en lista med bra tips på häftiga backar. Bland annat tipsar de om:

St Anton

Den här orten har en särskilt viktig plats i skidåkningens historia. Det var nämligen här som Hannes Schneider startade sin berömda skidskola där han lärde ut skidåkningstekniker som fortfarande används idag. Metro skriver att dessa berg är bland de bästa i skidvärlden, och att orten är en utmärkt plats att träffa andra skidentusiaster.

Jackson Hole

Här finns en utmärkt skidort för alla som vill åka skidor på andra sidan atlanten. Metro skriver det finns en otrolig vänskaplighet och servicekänsla på orten, och att man dessutom hittar en av världens mest lättillgängliga off-pist där. Det är också bland de få off-pist backarna man får åka i utan att riskera böter, som är vanligt på andra platser i USA.

Champoluc

Det här är en liten italiensk by som ligger på bra avstånd från flera utmärkta skidåkningsberg, med pister som är särskilt väl anpassade för turåkning. Metro skriver att bergen ofta är befolkade över helgerna, men att det är lugnare tempo under veckorna. Dessutom har byn ett utmärkt italienskt kök.

Kolla in resten av listan här: http://www.metro.se/nyheter/har-ar-varldens-fem-coolaste-skidorter/EVHobp!75FV4OrUZIkOo/