I Gran Canarias huvudstad, La Palma förtöjer båten mitt i staden och upplevelserna väntar runt hörnet

I Gran Canarias huvudstad, La Palma förtöjer båten mitt i staden och upplevelserna väntar runt hörnet

Kryssning runt Kanarieöarna i vinter - medicin mot vinterdepressionen

2014-12-11

Nu när julledigheten står för dörren och den sällan så idylliska Svenska vintern ännu lyser med sin frånvaro är det svårt att släppa drömmen om att fly landet - bara för en vecka eller två. Att åka på kryssning kan vara ett stressfritt svar på din dröm.

Att bara fly det gråa vintersverige genom att hoppa på ett flygplan känns som en enkel lösning men som i många fall inte blir så lättsam som man önskat. Det kan vara en lång flight med flertalet byten eller så är det långt mellan flygplatset och hotellet. Vilket innebär att man i slutändan spenderar sin lediga tid på att stressa under dit- och hemresan istället för att faktiskt njuta av hela semestern. Därför har just kryssning ökat i populäritet. Resan och upplevelserna börjar i samma stund som du kliver på fartyget - ungefär i samma stund som du checkar in på rummet skulle "fasten your seatbelts"-skylten på flygplanet har börjat lysa. Att kryssa innebär att utforska samtidigt som du reser och Kanarieöarna är ett resmål med upplevelser under hela färden.

En kryssning runt Kanarieöarna är en rutt som tar dig till flera spännande resmål under en veckas tid där du får möjlighet att uppleva både livet till havs och spännande destinationer på land. Med en hytt ombord och många alternativ när det gäller mat och underhållning så behöver du inte planera utan endast koppla av och välja vilka aktiviteter du vill delta i.

Väl ombord på kryssningen så kan du njuta på däcket tillsammans med andra turister, och delta i roliga lekar för vuxna som anordnas av personalen ombord. Det serveras mat flera gånger om dagen under flexibla tider vilket gör att man kan äta när man känner för det, och det finns alltid något som passar i bufféns breda utbud. På kvällarna kan man njuta av musik eller dans och liknande shower som sker ombord på havet.

Att åka på kryssning runt Kanarieöarna är något som ger dig som resande friheten att bestämma vad du vill göra, när du vill göra det, eller om du vill göra det. Det finns inget krav att kliva av vid de olika destinationerna som La Palma eller Lanzarote om man hellre vill ligga kvar på däck och sola. Att kryssa är ett speciellt sätt att resa på då man träffar många människor från olika länder som är där för att njuta av den härliga resan till sjöss. Knyta kontakter och få nya vänner vid middagar ombord är ett sätt att socialisera på ett öppet och bekvämt sätt. När man fått nog för dagen är det bara att gå till sin hytt där man kan koppla av och läsa en bra bok eller se på tv. En kryssning runt Kanarieöarna är ett mycket bra alternativ då man har allt ordnat för sig och kan slappna av på riktigt.

Artikeln baseras på DN:s "Kanarieöarna runt på 7 dagar" och hänvisar till en av Wondercruises kryssningar.