Gratis bröllop i Stockholm under prideveckan

2015-07-02

I en symbolisk gest i kärlekens och toleransens tecken kommer Stockholm stad att erbjuda gratis vigslar under prideveckan. Den 31 juli mellan 12.00 och 15.00 kan giftasugna par komma ner till Stadshusets park och gifta sig helt kostnadsfritt, och dessutom få tillhörande förfriskningar och bröllopsfotograf. Det enda man behöver göra är att anmäla sig i förväg, samt ordna hindersprövning och vigselintyg från Skatteverket.

– Först och främst är det en rolig händelse, att staden bjuder in till detta, men det är också en symbolisk signal från stadens sida att Stockholm ska präglas av tolerans, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S), som har tagit initiativ till gratisvigslarna, till Dagens nyheter.

Gratisvigslarna är öppna för både samkönade och tvekönade par, och även öppen för vänner och familj som vill dela glädjen.

Det är kanske inte lika spännande som att gifta sig på ishotellet i Jukkasjärvi, men det är fortfarande en väldigt rolig idé som Karin Wanngård hoppas kunna fortsätta i många år framöver.