Hitta det billigaste resmålet i sommar

Hitta det billigaste resmålet i sommar

Dyraste och billigaste hotellstäderna

2014-06-26

Det är allmänt känt att det finns vissa platser runt om i världen som är dyrare än andra, speciellt när det kommer till boendet som turist. Det här är ett tämligen dynamiskt index då dessa priser skiftar beroende på en mängd olika faktorer, så som trender i resande eller om det kommer att anordnas något större evenemang i anslutning till resmålet. Det finns dock några specifika städer som hela tiden ligger i toppen av priset för en natt och det beror mycket på populariteten för resmålet samt traditionen i staden. Här kommer vi att presentera hur det för närvarande ser ut i världens många olika populära hotellstäder.

De dyraste på listan

Det är Hotels.com som har gjort denna undersökning på 150 000 olika hotells priser och det är en årligt återkommande ranking, vilket gör det enkelt för vem som helst att se hur priserna varierar från år till år. Enligt denna lista så är det fortsatt Monte Carlo som är den dyraste platsen för svenskar att bo på. Där får man räkna med att betala i snitt 1 881 kronor per natt och det är en ökning med omkring sju procent jämfört med förra året. Noterbart är också att Key West har stigit så pass mycket att det numera återfinns på andraplats på listan, ett steg högre än New York, som är ett mycket populärt resmål för svenskar. I övrigt så är det inte speciellt många överraskningar när det gäller de tio dyraste städerna. Lyxiga städer som Dubai och Cannes finns alltid med på listan, dessutom är Moskva och Venedig ständigt återkommande resmål med dyra hotell om man räkna på genomsnittet.

Staden som däremot verkligen har klättrat med ilfart upp på listan är Rio de Janeiro. Staden är i allmänhet ett populärt resmål, inte minst för alla vackra stränder och den fantastiska karnevalen, men att priset har ökat så pass mycket som det har gjort beror säkerligen på ytterligare faktorer. Brasilien och Rio de Janeiro kommer nämligen på kort tid att stå värd för två mycket stora idrottshändelser, vilket enbart kommer att göra att priserna än mer kommer att gå upp i huvudstaden. Dels så är det under 2014 dags att avgöra fotbolls-VM, en av världens mest sedda idrottshändelser. Två år senare är det dags igen, då ska nämligen världens största idrottshändelse, de olympiska sommarspelen, avgöras just här.

De billigaste

För oss svenskar finns det fortfarande mycket bra möjligheter att hitta billigt boende runt om i världen. Asien är framför allt den världsdel som kan erbjuda de lägre priserna och allra billigast bor vi i Hanoi där man endast behöver betala omkring 350 kronor per natt. Det är en genomgående trend på den billiga listan att det just är asiatiska länder och städer som erbjuder billigt boende, men det finns även städer i Europa där det är hyfsat billigt. För en natt på hotell betalar du minst om du besöker Krakow, där priset ligger omkring 600 kronor. Vill man uppleva en liten del av gamla Sverige i sommar anordnar Håbo Kommun tillsammans med Håbo Buss en guidad tur som tar dig tillbaka till Vikingatiden. En sannerligen annorlunda busstur med tre avgångar från Bålsta.