Nya upplevelser

Nya upplevelser

Drömmen om ett resande arbete

2014-05-09

Att jobba på flyttfirma innebär många tunga lyft och mycket körning. Som kund eller åskådare verkar det inte vara det mest angenäma arbetet, men alla är vi olika - och dessutom vet vi inte vilka fördelar transportyrket har.

Självklart har olika flyttfirmor olika arbetsförhållanden och uppgifter, men gemensamt för alla är att man alltid jobbar på olika platser och reser mycket. På Wermlandsflytt i Karlstad är resandet en stor del av jobbet och också en del av tjusningen. Eftersom företaget tar på sig flyttuppdrag i flera olika länder blir hela Världen en del av arbetsplatsen. På deras hemsida står det att de fixar flytten både till Kuala Lumpur och Berlin.

Ett flexibelt arbete med många resor kanske inte passar alla människor, men för många kan detta vara den stora anledningen till att man trivs på jobbet. Om man har småbarn och familj kanske resandet inte passar alla gånger – eller så fungerar det bra för familjens balans. Detta kan vara bra att diskutera under familjerådet.

För unga som inte hunnit stadga sig är resor inom jobbet en fantastisk möjlighet för att uppleva världen. Att jobba som flygvärd är kanske det mest uppskattade jobbet bland människor med restörst. Då får man se nya platser varje dag och dessutom erbjuder vissa flygbolag rabatterade flygresor för de anställda även när man reser privat. Perfekt för den reslystne.

Under vissa anställningsformer finns det även andra förmåner att erhålla. Om man reser mycket med jobbet finns det något som kallas för traktamente vilket innebär att man får extra ersättning vid längre resor i Sverige och utomlands. Vid utlandsresor ökar ersättningen givetvis. Läs mer om utlandstraktamente på Skatteverkets hemsida.