Slott i Österrike.

Slott i Österrike.

Bo på slottshotell i Österrike

2014-03-10

Det finns idag ett flertal vackra slottshotell att besöka runtom i Europa. Ett av de mest populära slottshotellen är Schloss Fuschl som ligger vackert beläget vid en sjö i Österrike. Slottet byggdes på 1450-talet och användes då som jaktstuga och sommarbostad av Salzburgs dåvarande ärkebiskop. På Schloss Fuschl har man alltid haft som mål att erbjuda sina gäster en oförglömlig vistelse. Hotellet är en blandning av gammal tradition och modernitet och erbjuder en alldeles unik upplevelse.

Resan

Det kanske bästa sättet att uppleva Europa, är med buss. Visst kan man tycka att det är smidigt att flyga, men att blicka ut genom ett fönster längs Europas vägar är svårslaget. Läs mer om busscharter m.m. här: http://www.sonebuss.se/.

Om hotellet

Hotellets fantastiska placering vid sjön har genom åren lockat till sig allt från ärkebiskopar, kejsarinnor och filmstjärnor. Alla sviter är inredda med antika möbler från olika epoker, allt från barock till renässans. Från hotellet har man en otrolig utsikt över sjön Fuschlsee där man dessutom kan ta sig ett uppfriskande dopp.

Att göra

Förutom det vackra slottet och sjön som är fantastiska att beskåda erbjuder hotellet dessutom spa och golf. Efter att njutit av en avslappnade dag på den rymliga och harmoniska spaanläggningen kan man gå ner till sjön för att ta sig några uppfriskande simtag. Schloss Fuschl är dessutom den perfekta destinationen för golfälskaren. Vid hotellet finner man en golfbana med nio hål och i Salzkammergut finns ytterligare en bana med 18 hål. I området kan man även beskåda vackra klassiska bilar då det ofta anordnas klassiska bilrallyn.

Intressant fakta

På slottet har man bland annat spelat in en film vid namn ”Sissi – den unga kejsarinnan” som kom ut på 1950-talet. Filmen handlade om kejsarinnan Elisabeth av Österrike-Ungern och hennes liv.  Inte så långt från slottet finner man dessutom den välkände kompositören Mozarts hemstad, Salzburg.