Berliner Dom - Berlins domkyrka

Berliner Dom - Berlins domkyrka

Blomstrande område för Berlins konstnärer

2014-02-03

Kreuzkölln-Neukölln har under de senaste åren gått från att vara nedgånget till att bli ett härligt blomstrande område. Det har blivit mycket populärt för speciellt Berlins alla konstnärer att bo och vistas här, något som nog ingen kunde tänka sig för ett par år sedan.

I takt med att området rustades upp kom fler och fler att överväga tanken att bosätta sig här, vilket ledde till att området förvandlades till det bättre. Här nedan följer heta tips till detta område.

Restauranger

I Spanien råder hög arbetslöshet och många spanska ungdomar har sökt sig till Berlin. Detta i sin tur har lett till att en del nya, riktigt bra, spanska restauranger har slagit upp portarna i staden. På restaurang Feliu serveras allt från fågel och fisk till mitt emellan i en stearinupplyst lokal som får en att vilja stanna kvar hela natten. En härlig paella kan avnjutas varje söndag och varför inte med ett glas gott vin? Ni hittar denna härliga restaurang på Pflügerstrasse 4.

Bara gångavstånd bort från Feliu ligger kaféet och vintagebutiken Sing Blackbird. Här samlas bland annat frilansare för en kopp kaffe, för att sedan kika runt i deras mysiga second hand butik. Kaféet är också populärt bland veganer och vegetarianer då Sing Blackbird är kända för sina underbara veganfrukostar med pannkakor. Ni hittar detta lilla smultronställe på Sanderstrasse 11.

Paradis för matälskare

Markthalle Neun, som är en nyöppnad marknadshall, blev snabbt en samlingsplats för stadens alla matälskare. Det arrangeras många event här och det allra senaste är Street Food Thursday, vilket snabbt blev en favorit bland gourmander. Eventet går ut på att man får provsmaka mattrender och plockmat från stadens diverse restauranger. Många går hit direkt från jobbet för att smygstarta fredagen och helgen och umgås med vänner och bekanta. Ni hittar marknadshallen Neun på Eisenbahnstrasse 42/43.

Resa till Berlin

Många väljer att ta flyget när man ska till Berlin, då det både är smidigt och ofta relativt billigt. Men vi slår gärna ett slag för att åka med buss. Det tar givetvis ett par timmar extra, men det får man tillbaka i upplevelsen av att se en stor del av det fantastiska Tyskland genom bussfönstren. Se till exempel www.kristianlarsson.se om du tycker att bussresa till Berlin låter intressant.