Bilden föreställer Södertuna Slott i Södermanland.

Bilden föreställer Södertuna Slott i Södermanland.

Årets slotthotell 2015 vinns av Södertuna Slott

2015-07-31

De senaste tre åren har bokningssiten HotelSpecials låtit gäster betygsätta och rösta på sitt favoritslott i tävlingen Årets Slottshotell. Med slottshotell menas alltså alla typer av slott som erbjuder någon form av övernattningsmöjlighet, och är alltså inte styrt av något samarbete med HotelSpecials.

Stort deltagande i tävlingen

Årets tävling fick in fler röster än någonsin.  Sammanlagt har det kommit in 8 500 röster fördelade mellan årets 38 slottshotell. Röstningen genomfördes på webbplatsen aretsslottshotell.se under en dryg månad mellan maj och juni. Och nu är en vinnaren korad.

Årets Slottshotell 2015 gick till Södertuna Slott i Södermanland, som kammade hem drygt 17 procent av rösterna. Södertuna Slott är en väldigt vacker byggnad i 1700-talsstil med en anrik historia. Såhär säger Fredrik Jansson, VD och Marketing Manager på HotelSpecials, om tävlingen:

- Det har varit riktigt kul att se att Årets Slottshotell växt och i år skapat ett ännu stort intresse, både bland gäster och de deltagande slotten, och vi är mycket stolta och glada över det stora antalet röster. Att lyfta fram vikten av gästernas upplevelser och åsikter känns jättebra och vi ser fram emot att upprepa detta nästa år och även att utveckla den här typen av utmärkelser på andra sätt.

Alla som röstade deltog också i en utlottning av fina lyxiga priser. Förstapriset var en slottsweekend på Rånäs Slott med upplevelser som 5-rättersmiddag och afternoon tea inkluderat i priset. Andra till femtepris var weekends på Södertuna Slott, Kronovalls Vinslott, c/o Häringe Slott och Tjolöholms Slott; kanske lite snopet för förstaprisvinnaren eftersom det hotellet hamnade på andra plats i tävlingen.

Nedan har vi listat de tio slott som fick flest röster:

1. Södertuna Slott
2. Rånäs Slott
3. Tjolöholms Slott
4. Görvälns Slott
5. Kronovalls Vinslott
6. c/o Häringes Slott
7. Thorskogs Slott
8. Bjärsjölagårds Slott
9. Sundbyholms Slott
10. Häckeberga Slott

Mer om slottshotell på Angrike Reseguide: Bo på slottshotell i Österrike