Orangutang

Orangutang

Åk till Indonesien och ta hand om orangutanger

2013-12-13

Tillsammans med Volontärresor AB kan du åka till ön Sulawesi i Indonesien och volontärarbeta på ett Wildlife Rescue Center. På räddningscentret tar man hand om olika utrotningshotade djur som orangutanger, javaleoparder och gibbonapor. Totalt har centret över 150 fåglar, omkring 50 olika primater samt malajbjörnar, hjortsvin, krokodiler och leoparder.

Arbetsuppgifter

Som volontär behöver man inte ha någon tidigare erfarenhet eller utbildning, utan allt man behöver veta och kunna lär man sig på plats. Dina arbetsuppgifter på Wildlife Rescue Center kommer bland annat att bestå av lättare sysslor som att se till att djuren har rent vatten, städa deras inhägnader samt aktivera dem och se till att de får den stimulans de behöver. Dessutom får du som volontär hjälpa till att bygga och renovera djurens inhägnader för att förbättra deras levnadsmiljö och göra den så naturlig som möjligt. Dina arbetsuppgifter beror mycket på hur lång tid du har tänkt stanna på centret.

Boende

Under din vistelse på Wildlife Rescue Center får du bo på ett volontärcenter tillsammans med andra volontärer från världens alla hörn. Vanligtvis brukar det vara omkring tio volontärer åt gången, men centret har plats för upp till tjugo personer. Volontärcentret ligger väldigt trevligt beläget och ger dig en utsikt över djuren samt stranden och små charmiga fiskebyar. Måndag till lördag serveras indonesiska vegetariska rätter på centret och på söndagar får volontärerna laga sin egen mat.

Fritid

Volontärsarbetet består av arbete sex dagar i veckan, så du kommer förmodligen att ha fullt upp med arbete största delen av din vistelse. Men du hinner dessutom delta i spännande utflykter som anordnas runt om på den fantastiska ön. Du kan bland annat besöka närliggande nationalparker, vandra på vulkaner samt upptäcka härliga snorklings- och dykplatser. Innan du lämnar landet kan du också passa på att besöka ön Bunaken som sägs ha de allra bästa platserna för dykning i hela Sydostasien.

Djurvård som yrke

Det är inte ovanligt att man efter en sådan här resa får mersmak för att jobba med djur. Och det finns faktiskt liknande jobb även i Sverige som du kan engagera dig i. Veterinärer och djurkliniker som till exempel Väsby Vet, är två exempel på områden som kan behöva extra arbetskraft av djurvänner.

Därtill finns ju också utbildningar för dig som vill jobba på djurpark, bli hundinstruktör, jobba inom jordbruk och mycket mer.