Skidåkning på de mest otippade ställena

Skidåkning på de mest otippade ställena

15 unika skidorter du aldrig har hört talas om

2015-04-01

Trött på att trängas med resten av världen på våra mest kända skiddestinationer? Välj någon av de 15 unika orter som användaren Skisy på HubPages, en sida som endast består av användargenererat innehåll, har samlat. Enligt författaren är skidåkningen inte det viktigaste med alla platser på listan utan helhetsupplevelsen – även om det finns gott om fantastisk skidåkning också, såklart. Närmast hjärtat för oss svenskar är vårt alldeles eget Lappland som finns med som nummer 14. Eftersom det är otippade skidorter som listas så finns klassiska skidanläggningar som till exempel Whistler, Chamonix och Tännäskröket inte representerade på listan.

Kina. Skidåkning är kanske det sista Kina är känt för i dagsläget, men det finns ett flertal skidorter som bara väntar på att västerländska turister ska upptäcka dem.

Cypern. Ja, det går faktiskt att åka skidor på den tredje största ön i Medelhavet!

Libanon. Tro det eller ej så var Libanon en fridfull och populär turistdestination längre bak i tiden. Även idag finns skidåkning att tillgå – förutsatt att läget i landet är lugnt.

Dubai. Här kan du åka skidor och bada på samma dag! Ski Dubai är en skidort med tak, det vill säga en helt igenom konstgjord skidanläggning inomhus.

Bolivia. I Bolivia finns Chacaltaya, den högsta skidorten i världen.

Marocko. Att susa nedför Atlasbergen, vore inte det något? Marockaner är inte ett skidåkande folk så här slipper du garanterat trängsel i backen.

Lesotho. Afri-Ski ligger nära Johannesburg i Sydafrika.

Australien. För en mindre turistig upplevelse, välj skidorten Tasmania i Ben Lomond National Park.

Montenegro. Montenegro är ännu ett land som inte är känt som en skidnation, men här finns både dag- och nattskidåkning tillgänglig.

Bosnien. Numera råder här frid och fröjd – och skidåkning!

Läs om de sista fem orterna på HubPages. Till vilken styr du kosan nästa skidsemester?